Co je třeba pro přípravu kávy

Káva je zachráncem, který vás ráno nabudí do celého dne. Kvalitní káva vám navíc den opravdu zpříjemní, ať už jen obsahem kofeinu, tak svojí chutí. Výběrové kávy jsou ty nejlepší, které můžete získat. Mají často specifickou chuť, kterou umocníte pouze správnou přípravou. Je třeba to zkoušet, abyste věděli, co je pro chuť nejlepší, a navíc to může být opravdu zábava. Díky správné přípravě poté mohou mít například oříškovou příchuť, přestože se jedná o kávu.
plechový šálek
            Potřebujete k tomu samozřejmě zrna. Ty se dají pořídit v eshopech, například kofio či barist.  Můžete tak získat kávu ze Španělska, Zimbabwe, nebo odkudkoliv si vyberete. Jedná se opravdu o výběrovou kávu, která patří mezi ty nejlepší.
            Kromě toho je samozřejmě třeba mlýnek. Existují starší, manuální mlýnky, nebo elektrické. Oba jsou kvalitní a dnes velmi drahé. Často však máte alespoň jeden starší doma. Poté je jen třeba vědět, na jako hrubost kávu namelete, což vám poradí baristé, nebo videa na Youtube.
            A teď je třeba vědět, jakým způsobem nápoj připravujete. Jestli ji děláte přes moka konvici, je třeba mít jen ji. Jestli jde o frenchpress, je třeba u sebe mít konvici s ohřevem vody, kdy předehřejete jak frenchpress, tak hrnek. No a způsob s pomocí V60 je nutný s filtry. Ty můžete nakoupit v obchodech s kávou, nebo kdekoliv jinde. Samozřejmě se dají využít i ty kovové, které však nezachovají 100% příchuť a nezískáte tak všechny vlastnosti jako s papírovým filtrem.
příprava kávy
            Pokud si chcete vytvořit latté, potřebujete k tomu samozřejmě mléko. K tomu něco na oslazení, například třtinový cukr. Pokud si chcete udělat turka, je třeba po nějaké době lógr oddělit od kávy, aby se nezačaly vypouštět zbytky a kafe zachovalo správné vlastnosti. K tomu je třeba ještě jeden hrnek. Často také využívají baristé váhu, aby mohli odměřit namletá zrna na šálky.